Fjärrundervisa med Studi

Med tanke på den rådande situationen har vi tillgängliggjort vårt digitala läromedel till skolor, elever och föräldrar i hela Sverige under vårterminen 2020.

Vi hoppas på så sätt kunna bidra till att elever inte tappar kontakt med skolvärlden och lärandet. Det fria materialet består av hela vårt läromedel, inklusive ämnen, språk och quiz. Här följer en kort guide genom filmer om hur du får tillgång och använder vårt material!

Språkprojektet ger lärare i medverkande kommuners skolor tillgång till hela läromedlet på samtliga språk. Här ingår lärardel, hjälp att komma igång samt möjlighet att delta i forskning och utveckling. För att gå med i Språkprojektet med en kommunlicens, kontakta oss!

Skapa konto

Vad är Studi?

Studi består av korta animerade filmer. Komplicerade sammanhang förklaras roligt, enkelt och pedagogiskt med hjälp av tydliga exempel och vardagssituationer. Både ljud och undertexter finns på flera olika språk. Kombinationen av ljud, bild, sammanhang och text gör att eleverna lättare kan ta till sig och förstå. Till de flesta filmerna finns quiz i tre svårighetsgrader. Frågorna sporrar eleverna att på ett lekfullt sätt nå kunskapsmålen, samtidigt som de stimulerar till självständigt lärande.

Det finns lektioner i alla de elva teoretiska ämnena; Matematik, Fysik, Kemi, Biologi, Svenska, Samhällskunskap, Historia, Geografi, Religion, Engelska, Teknik

Tillgängliga språk

Svenska

Finska

Engelska

Arabiska

Somaliska

Dari

Trigrinska

Kommande språk

Thailändska

Polska

Tyska

Franska

Spanska

1. Skapa ett konto

För att ha tillgång till vårt bibliotek med material måste du skapa ett konto. Du kommer att ha tillgång till allt vårt material under vårterminen, därefter kommer ditt konto att återgå till ett gratis konto med begränsad åtkomst. För att skapa ett konto, gå till www.studi.se. Tryck på “Testa Studi”.

2. Logga in

När du har skaffat ditt Studikonto är det dags att logga in! På vårt hemsida tryck på "logga in" och använd dig av dina inloggningsuppgifter.

3. Hitta material

Det finns två sätt att hitta material. Du kan antingen söka i vår ämneslista som öppnas när du håller muspekaren över "Ämne". Eller sök begrepp genom sökfunktionen "Sök".

4. Dela materialet

Du kan dela filmerna med dina elever eller med dina klasskamrater. Det är enkelt! Bara kopiera och klistra in!